schilder(d)ingen

overzicht van het werk van MARIJKE LANGIUS

about me

kinderportret geschilderd met acrylverf en zijdevloei-papier

detail van ‘Just a little girl’ 1.15/75 cm acrylverf met zijdevloei-papier

Marijke Langius is afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen en heeft daarna nog een opleiding in Community-art gedaan.

Na mijn opleiding ben ik al snel in het lesgeven gerold, wat ik met veel plezier doe en wat ook vaak weer inspiratie oplevert. Ik ben altijd blijven schilderen met acryl en aquarelverf, later is daar het gebruik van zijdevloei-papier bij gekomen, wat me nog meer in staat stelt om verschillende lagen aan te brengen en wat een extra structuur toevoegt.

Onder andere door het gebruik van zijdevloei-papier ontstaan er nieuwe vlakken, rafelranden en kleurlagen die symbool staan voor de sfeer en herinneringen, niet alles is zoals het lijkt, een momentopname, een keuze van de maker…

In mijn werk ben ik op zoek naar de combinatie van de zichtbare werkelijkheid en de ‘gekleurde’ lagen eronder. Als ik met een werk begin heb ik geen vast beeld voor ogen maar laat het ontstaan door het spel van kleur, papier en de sfeer die ik zoek. Door deze werkwijze blijft elk schilderij een spannend proces en probeer ik mijn werk elke keer weer te vernieuwen.

 

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 schilder(d)ingen

Thema door Anders Norén